Když je velké vedro

Jistě jste zaregistrovali, že léta v naší zeměpisné šířce začínají být více horká. Teploty často už v červnu atakují třicítky a tyto teploty vydrží často až do září. Pokud pracujete v kanceláři, kde není klimatizace, je pracovní doba časem, který doslova občas musíte protrpět, protože svítí-li vám po celý den do kanceláře slunce, bude i v kanceláři teplota kolem 30°C. A co můžete jako zaměstnanec udělat? Můžete se ohánět zákoníkem práce, který definuje, že minimální teplota pro práci bez pohybové aktivity je 18°C a maximální může být 27°C. Při vyšších teplotách je zaměstnavatel povinen vám zajistit přísun tekutin, což si bohužel některý zaměstnavatel vyloží, jako že stačí, když máte na pracovišti kohoutek s tekoucí pitnou vodou.

klimatizace

Přiznejme si, že jako zaměstnanci často trpíme v nevhodných teplotách, protože nemáme žádné páky na to, donutit zaměstnavatele, aby pořídil do kanceláří klimatizaci. A přitom pořídit si do své firmy klimatizaci není žádný velký problém. Např. klimatizace Daikin, kterou nabízí firma Elmontech může vytvořit příjemné pracovní prostředí a věřte, že zaměstnanec, ze kterého leje pot a je na hranici omdlení z vedra nebude pracovat efektivně, ale spíše se bude snažit v práci pouze přežít.

Máte zaměstnavatele, který vám nechce pořídit klimatizaci? Můžete jej co nejčastěji zvát do své kanceláře, aby poznal na vlastní kůži, v jakých podmínkách pracujete. A pokud nepochopí, zkuste mu navrhnout alespoň stolní ventilátory. Nejsou tak efektivní a navíc víří prach po místnosti, ale stále je to lepší řešení, než se v kanceláři uvařit.

horko

Máte firmu s kancelářemi, do kterých v létě svítí slunce a rozpaluje tak teplotu v místnosti do vysokých hodnot? Buďte jako zaměstnavatel ke svým zaměstnancům ohleduplný a pořiďte jim kvalitní klimatizaci, která jim vytvoří příjemné pracovní prostředí. Odvděčí se vám vysokým pracovním nasazením.