Protein v jídle

https://www.dortisimo.cz/potahovaci-a-modelovaci-hmoty d>

Pamatuj si, když jsem ještě pracovala v domově důchodců. Byli tam samí senioři, kteří sotva chodili. Někteří senioři byli ovšem čilí, takže s nimi byla taky sranda, protože se s nimi dalo pěkně povídat. Někteří senioři sice byly psychicky zdatní, fit a zdraví, ale zase jim nesloužilo jejich tělo. Prostě už nemohli chodit a stále jenom leželi. Ale taky se s nimi velmi dobře povídalo. Hlavně mi povídali, o tom, když byli mladí. To mě hodně bavilo a vždycky jsem je moc ráda vyslechla. Ale protože už jsou staří lidé, tak taky potřebuji kvalitní výživu. Není to jenom o tom, že dostanu klasické jídlo a chutné drinky. Senioři musím jíst například taky proteinová jídla. Protože starší člověk většinou už má oslabenou imunitu a je slabý, takže proteinová jídla mu dodají všelijaké důležité živiny. Myslím si, ale že proteinová jídla nejsou pouze výsadou starších osob čili seniorů. Je toho mnoho.

I avokádo má proteiny.

Proteinová jídla taky jí pravidelně můj bratr, protože chodí do posilovny. A právě proteinová jídla jsou hlavně na svalovou hmotu, která je pro cvičení důležitá. Dodávají také sílu a energii. A proto bratr zjistil, že když bude konzumovat pravidelně proteinová jídla, že mu to v posilování svalů jenom prospěje. Takže jsem si řekla, že si o proteinových jídlech zjistím trochu víc.

Dbejte na vyváženou stravu.

Sice nejsou vhodné zase při redukční dietě, ale myslím si, že proteinové jídlo si dát ráno anebo po sportu je docela výhodné. Opravdu vám dodá energii a zbaví vás napětí a stresu. Já si občas kupuji proteinové tyčinky. Sice to není vyvážené proteinové jídlo, ale proteinová tyčinka je zase velmi chutná a dodá mi energii ihned, co jí zkonzumují. A asi nejsem jediná, komu chutnají proteinová jídla, protože jsem si všimla, že u nás v práci proteinová jídla konzumuje opravdu hodně mých kolegů. Asi jsou v práci ve stresu.