Jak mít královskou postel?

Spánek je pro naše tělo velmi důležitý, snad ta nejdůležitější činnost pro naše zdraví, bez něj to nejsme my, to všichni víme. Během spánku si naše tělo velmi odpočine a může se věnovat jiným věcem, než se věnuje přes den. Například v noci rostou vlasy, nehty a podobně nejvíce z celého dne, protože na to tělo má čas a nemusí řešit stresové situace jako přes den. Navíc v noci nečuráme a taky nechodíme na velkou, tedy střeva nepracují tak intenzivně jako přes den. Celé tělo se může usilovně věnovat regeneraci a podobně, také spravit to, co se za poslední dobu moc nevydařilo a celkově dát tělo do pořádku.

ložnice

Proto máme spát v rozmezí osmi hodin, tělo totiž musí všechno stihnout a než se přepne do spacího módu, může to také chvíli trvat, proto alespoň osm hodin spánku. Není zdravé spát málo, protože veškerá energie, kterou tělo vynaloží během dne musí být dobita a tělo si hold musí odpočinout, to cítíme každý, když jsme po celém dni opravdu utahaní a už si chceme lehnout. Jsou dny, kdy moc unavení nejsme, ale jsou dny, kdy usneme téměř hned. Proto jistě víte, že podle množství vydané energie také potřebujeme jakési přímo úměrné množství spánku, aby se vše vrátilo do původní podoby. Navíc je spánek důležitý i pro náš mozek.

spánek

Proto když už opravdu večer nezvládneme přemýšlet, těžké věci je dobré nechat až na ráno, protože ráno je mozek čerstvý a my tak můžeme zase nerušeně myslet nad čímkoliv, co se nám zachce. Pro kvalitní spánek je důležitá nejen doba samotného spánku, jak jsme zmínili výše, ale také kvalita naší postele, respektive matrace a přikrývka. Matrací bývá nespočet, tedy je nejlepší vyzkoušet a vybrat si takovou matraci, která pro vás nebude ani moc měkká ani moc tvrdá. Bývají střední matrace a ty jsou nejlepší pro nejvíce lidí. Jako peřinu zvolte francouzskou přikrývku, která je nejlepší a budete se cítit jako na obláčku. Spěte na co nejméně polštářích, ať si vaše krční páteř co nejvíce odpočine.