Eko-kůže prorazila na trhu i při výrobě obalů na mobilní telefony

Víte, co je to eko-kůže https://www.zivotstantrou.cz/tantra-online-zdarma/ ? Název tohoto materiálu souvisí se zvířecí kůží, která je stále v prodeji v mnoha sortimentech výrobků obuvi, zavazadel, bytových a oděvních doplňků. V současné době se však ozývá stále více hlasů, které bojkotují usmrcování zvířat jen proto, aby nás zasytilo jejich maso, anebo abychom využili části jejich těl. Paradoxní je, že například smrt slona rukou pytláka kvůli slonovině (klům) vyvolá obrovskou vlnu nevole, ale málokdo se již zabývá tím, že na jatkách zbytečně umírají tisíce kusů skotu, vepřů, kuřat a slepic.

mobilní telefon

Eko-kůže je řešením, které nabízí přestat zabíjet zvířata a nahradit jejich kůži jiným materiálem, jenž je však zvířecím kožkám velmi podobný v mnoha ohledech.

Eko-kůže je polyuretan, tedy stejná plastická hmota, na které doma s velkou pravděpodobností sedíte, ležíte a spíte. V první řadě vycházíme z toho, že je zdravotně nezávadný, a že neuvolňuje do organismu nebezpečné chemikálie, jak je tomu u některých syntetických hmot.

práce s mobilem

Příjemný materiál při držení v ruce – obal na mobilní telefon z eko-kůže se vám nebude lepit na dlaně, nebude vás svědět, škrábat a nebude se projevovat dalšími nepříjemnými způsoby. Jeho vzhled i vlastnosti při doteku se opravdu podobají pravé kůži.

Prodyšnost – zásadní vlastností eko-kůže je odolnost vůči srážení vodní páry v kapalinu neboli prodyšnost. Toto se vám nepodaří například u PVC nebo polyetylenu, kdybyste zhotovili polyetylenový obal na mobil Xiaomi, museli byste počítat s tím, že se vám může vlhkost dostat až do útrob mobilu, a tím jej poškodit. U eko-kůže se vám nic takového nestane, mobil bude chráněný před vlhkostí a zároveň zabezpečený před působením prachu a nečistot a před hrubým zacházením. Mimochodem, víte, že tento materiál je také v současné době oblíbeným i výrobců nábytku a obuvi? Například u stélky letních bot je velmi důležité, aby byla prodyšná nejen z hygienických, ale i z bezpečnostních důvodů.